Instagram
Overskrift:
Shoji Foldevægge til mange formål
Tekst:

Vi har solgt foldevægge i snart 15 år her på ArtKaderne og det har været til mange spændende formål. Først og fremmest private, der anvender dem som skillevæg i deres hjem, opdeling af et rum i en studie lejlighed, afskærmning af et område til et lille kontor eller som et element i at indrette et rum med Japansk tema.
 

Shoji skærme, Foldevægge, Kinaskærm, Japansk rumdeler - kært barn mange navne - klik for stor udgaveUd over anvendelsen i den private indretning, så har vi sideløbende også leveret foldevæggene til firmaindretninger, det være sig til meget store internationale udstillingsformål, men dog først og fremmest til mange mindre virksomheder, hvor der er behov for at adskille et område på en pæn, enkelt, fleksibel og billig måde, f.eks som skillevæg i en salon, opdeling i en klinik, afskærmning i et kontorareal, som afskærmningsvæg i restauranter - ja formålene har været mange. 


Foldevæggen skaber trygge rammer omkring Demente patienter
Her senest har flere omsorgs- og plejehjem fundet ud af, at foldevæggene kan skabe ekstra tryghed omkring deres demente beboer, en persongruppe der ofte er utrygge ved store og uoverskuelige rum. 

Flere plejecentre har erfaret, at de ved at sætte foldevægge op kan skabe små simple aflukker, hvor den demente falder til ro og kan overskue sin verden. 
 

Se vort udvalg af Sojivægge / Foldvægge her


 
Foldevæggens opbygning:

Rent praktisk så er den traditionelle letvægtsfoldevæg opdelt i 3 eller 4 elementer, der hver er opbygget af en kraftig yderramme i træ, hvorpå den delvis gennemsigtige dug er udspændt. Hovedrammen er herefter typisk finopdelt med enkelte- eller dobbelte sprosser og hver enkelt væg-element er herefter sammenføjet via store og diskrete hængsler der sammenbinder helheden til en 3- eller 4-delt Shojivæg. 

Rammerne leveres i flere farvevarianter, bl.a. sort- og hvidlakeret, lyse- og mørke træstrukturer ligesom der leveres varianter, hvor dugen er med dekorativ udsmykning.
 

Opstilling af foldevæg:

Skab Japansk hyggestemning i boligen med en Sojiskærm

Den lette men også forholdsvis stærke konstruktion gør væggen fleksibel at arbejde med og effektiv som rum separatorer. 

Sammenfoldet fylder væggen ikke meget ca. 15 x 42 x 180 cm. 

Når væggen opstilles løs i traditionel zigzag opsætning, så står væggen stabilt og sikkert og fremstår her med sit sit karakteristiske udtryk med et mål på ca. 100 x 180 cm (gælder den lille 3-fløjet udgave.)

Opstilles væggen helt udfoldet, så dækker væggen op til 160 x 180 cm (4-fløjet model).

 

BEMÆRK: I helt udfoldet opsætning skal foldevæggen på flere punkter fæstnes til gulv, væg eller lign. Det kan f.eks gøres med små vinkel beslag fra det lokale byggemarked. Generelt er det vigtigt uanset opstillingsmetode at sikre, at væggen står stabilt og sikkert uden risiko for at vælge eller klappe sammen.
 

Lidt baggrund og historie:

Foldevæggen går under mange navne bl.a. som Japanske foldevægge, Kinesiske rumdelere, Kinesiske skærme, Asiatiske Foldevægge, Shoji skærme, Kinesiske skillevægge, Shoji foldeskærme, Asiatiske rumdelere eller bare foldeskærm, foldevæg, rumdeler.
 

Shōji (障子) er betegnelsen for de tynde, lette og delvis gennemsigtige døre- og vægkonstruktioner, der er kendt fra Japansk arkitektur. Shoji og kendetegnet ved at være lavet af lette tynde rammer opdelt i mindre felter, som er udfyldt med et lys-gennemsigtigt materiale. 


Oprindelig blev der anvendt Washi (rispapir), som nu til dags er aflyst af kunststof med tilsvarende og lidt stærkere egenskaber enten i en ren hvidlig udgave eller alternativt i varianter med flotte Japanske deokoration med inspiration fra naturen, hverdagen, historien eller mytologien.
 

Den oprindelig Shoji skærm stammer fra Kina, hvor de har været anvendt helt til bage fra det 4. århundrede f.Kr.. Her var de typisk lavet i en ramme af bambus, en kosntruktion der gjorde de Kinesiske foldevægge væsentlig mere lette og mobile i forhold til den traditionelle Japanske foldevæg, som oprindelig er lavet i massive materialer og således er en mere tung og stationær rumdeler. 
 

I nyere tid er den Japanske foldeskærm blevet mere let og er således blevet til den Japanske foldevæg, vi kender i dag og som der primært sælges her via ArtKaderne og som stadig har en meget vigtig plads i den Japanske boligindretning.
 

Skærmene har fundet stor popularitet i den moderne indretning i Eruropa og USA, hvor de både har en praktisk anvendelse til moderne og stilren inddeling af rum, til afskærmning af private områder, måske dække for lidt “rod”, som afdækning af vinduer i stedet for det traditionelle gardin, men Shojivægge anvendes også ofte i moderne interior, som udsmykning og så er den oplagt såfremt du holder af Asiatisk boligindretning eller vil skabe lidt Asiatisk stemning i din stue - den lette konstruktion gør det både hurtig og nemt at flytte og stille foldevæggen op


 >> Se vort program af Japanske rumdelere / shōji skærme her

 

 

  1. Forfatter:
    Lene Edvars
  2. Dato:
    06. marts 2014

Kommentarer til denne nyhed / blog:

Overskrift
Rating
15-02-2015, 11:50
Navn
Kommentar
Tags:
foldevægge, japanske foldevægge, rumdelere, skillevægge

KONTAKT ARTKADEN  PÅ SALES@ARTKADEN.COM ELLER TEL: +45 69 10 66 10  |  CVR: 37552542  |  ARTKADEN er en lille og anderledes privat drevet e-portal, der har eksisteret siden 1999

Design, udvikling og Koncept - Decor Marketing
Snippet_cookies.png