Instagram
Overskrift:
Det er JUL og nøddeknækkertid
Tekst:

Nøddeknækkeren er en eventyrfortælling af E.T.A. Hoffmann som hun oprindelig skrev i 1816 med titlen “The Nutcracker and the Mouse King”.
 

Historien udspiller sig juleaften, hvor den lille Marie får en nøddeknækker i skikkelse af en soldat i julegave. Ved midnat sker miraklet: legetøjet bliver levende under Nøddeknækkerens kommando, som må udkæmpe drabelige slag imod Musekongen og hans hær for at beskytte Marie. 
 

Nøddeknækkeren blev senere opsat som ballet med musik af den Russiske komponist Tchaikovsky og er første gang fremført som ballet i St Petersborg i 1892. Kompositionen er en af Tchaikovsky’s  mest populære og regnes for en af verdens mest populære balletstykker - stykket har specielt vundet popularitet siden 60’erne og siges at stå for ca. 40 % af al billetsalg til balletforestillinger i USA - pga. handlingen er stykket specielt populært op til jul.
 

Nøddeknækkerfigur - princip for åben / lukket mund - klik for stor udgaveFirgurformede nøddeknækkere kan spores tilbage til det 15. århundrede, her knækkede man nødder omring bordet med nøddeknækkere formet som soldater, konger men også andre professioner - med håndtaget i ryggen åbnede figuren munden og nødden kunne knækkes  med et klem omkring figuren - de moderne figurer er primært fremstillet til pynteformål, specielt i forbindelse med jul, hvor de hænges på juletræet eller sættes frem som pynt.
 

Nøddeknækkerfigur som konge med cepter - klik for stor udgaveDe farverige og flotte eventyrfigurer har naturligt også været et populært træ legetøj blandt børn i mange hundrede år og i store dele af verden, men specielt i USA og Europa.

Træfigurernes popularitet som samleobjekter voksede specielt med ballettens succes - de Amerikanske soldater kom f.eks under 2. verdenskrig hjem med træfigurerne som gaver fra Tyskland, hvor familien Steinbach i næsten 200 år har fremstillet nøddeknækkere og andre træ emner - de gamle figurerne fra Steinbach er i dag højt værdsatte og kostbare samleobjekter. (Største samling findes i USA og omfatter mere end 5000 nutcrackers).
 


De figurer vi formidler her via ArtKaderne.dk er pyntegenstande som er kopier og fortolkninger af de gamle Nutcracker figurer, som trods den lave pris har en stor detaljeringsgrad og med høj kvalitet.

Specielt skal også bemærkes de fortolkninger vi har af Danske Garderfigurer som Nutcrackers, som vi har fra en højde på 12 cm op til de store på 1,40 meter.

ArtKaderne ønsker alle Glædelig JUL 

Se vort udvalg af Nøddeknækkerfigurer via linket her >> Nutcrackerfigurer
  

NYHED 2014-01:

Vi har lavet en lille film der viser figurernes detaljer, se den her >> Nøddeknækkerne går til filmen


NYHED 2015-01.

Vi har opsat et lille online e-katalog med portræt af figurerne i Nutcrackerserien 

  1. Forfatter:
    Lene Edvars
  2. Dato:
    18. december 2013
Link:

Kommentarer til denne nyhed / blog:

Tags:
Brugskunst, Nøddeknækkeren, Nutcrackere, træfigurer

KONTAKT ARTKADEN  PÅ SALES@ARTKADEN.COM ELLER TEL: +45 69 10 66 10  |  CVR: 37552542  |  ARTKADEN er en lille og anderledes privat drevet e-portal, der har eksisteret siden 1999

Design, udvikling og Koncept - Decor Marketing
Snippet_cookies.png