Instagram
Overskrift:
Lykke-elefanter som pynt, Feng Shui eller?
Tekst:

I de 2 seneste udgaver af "Kender du typen" på DR1 har vi været på besøg i 2 meget forskellige hjem, hos danseren Vicki Jo og senest den 13/2 var der besøg hos designeren Lasse Spangenberg. Fælles for begge hjem er, at de begge har anvendt de asiatiske lykke elefanter i deres indretning. (elefant figurer i metal - bronze støbte med irgrøn og forgyldt overflade alternativt elefantfigurer i sort og forgyldt)

 

ArtKaderne har vi flere forskellige elefantfigurer, f.eks små elefanter i polystone, elefant med smykkeskrin (boks på ryggen), elefant par i messing og sort eller elefant par i messing og irgrøn (Lykkeelefanter), elefant til duftevand, elefanter i bronze, elefant firgurer i resin, elefantmaske i kobber, kæmpe elefantfigur i bronze på 345 kg
 - klik her og se vore mange elefant figurer.

 


Lidt baggrund / historie om elefanternes plads i historien og i vor boligindretning:
I Indien og Kina opfattes elefanter som lykke dyr, små figurer placeret på en hylde eller ved hoveddøren for at sikre lykke og lang levetid.
Mange er af den opfattelse, at startes dagen med lige kort at stryge lykkeelefantens snabel, så er der held i uddannelse, opnåelse af succes i forretninger,  held på rejser, lykke til sit liv og til sin familie.
 

I den hinduistiske tro er elefanter religiøse symboler. Fødslen af​ Buddha blev f.eks  annonceret af en hvid elefant og Ganesha, der er guden for visdommen, intelligensen og uddannelse. (Se evt. her Ganesha)
Kineserne har også et ordsprog, der “At ride en elefant” giver lykke.

I Sri Lanka beskyttes du må dårlig påvirkning fra planeterne når du kravler under maven på en elefant.


Ved begyndelsen af det 20. århundrede, er elefanten blevet et symbol på held på tværs af mange kulturer. Den britisk kolonialisme i Indien har bl.a været medvirkende til at elefanternes “Held og lykke” bredte sig i hele Europa og USA, som udsmykning og pynt på kontorer, offentlige steder, privat der hjemme i reolen eller vindues karm.


Elefanternes rolle i moderne tiders boligindretning:

I moderne tid har feng shui indretningen bragt elefanterne ind for at skabe frugtbarhed, specielt er det her elefanterne med sænket snabel der anvendes, hvorfor er der flere forklaringer på, men en af dem er, at elefanten med sænket snabel opsamler energi ligesom den kan skubbe sig gennem forskellige forhindringer, symbolik der giver mening for det par, der er på udkig efter frugtbarhed.


På grund af sin styrke og fysisk magt, symboliserer elefanterne beskyttelse og stabilitet. Du kan ofte se et par elefanter ved indgangen til asiatiske bygninger, det være sig templer eller virksomheder. For at gøre brug af elefanternes beskyttende evner, kan du placere et par af elefanter ved din hovedindgangen, men mindre kan også gøre det, et lille flot elefant par på dit arbejdsbord siges også at have effekt.


Symbolikken fra Buddhismen og den Indiske mytologi på elefanternes evner anvendes ofte også i indretningen af børneværelse, stuen eller kontoret, for at skabe lykke, energi, styrke og venlighed, men også for at skabe nysgerrighed, øge lysten til at lære.

Der er flere forskellige tolkninger af hvilken retning en lykkeelefant skal pege sin snabel, men i den østlige kultur og i Feng Shui indretningen generelt er der en generel tro på, at elefanten med løftet snabel “spreder  lykken” modsat den der hænger med snablen gør det modsatte. (Undtaget når elefanten skal give frugtbarhed)


Vi håber på at I finder jeres egen lykkeelefant her på ArtKaderne
 - se oversigten med elefantfigurer og lykkelefanter her


Se evt. her såfremt du er interesseret i indretning med Feng Shui og andre Feng Shui produkter 

  1. Forfatter:
    Lene Edvars
  2. Dato:
    14. februar 2013
Link:

Kommentarer til denne nyhed / blog:

Tags:
Buddhisme

KONTAKT ARTKADEN  PÅ SALES@ARTKADEN.COM ELLER TEL: +45 69 10 66 10  |  CVR: 37552542  |  ARTKADEN er en lille og anderledes privat drevet e-portal, der har eksisteret siden 1999

Design, udvikling og Koncept - Decor Marketing
Snippet_cookies.png